MALZEMELER: YARIM PAKET İRMİK
1KASE ŞEKER
YARIM SB SIVIYAG
1 Y.KAŞIGI TEREYAG
3SB SÜT
KUŞ ÜZÜMÜ
PORTAKAL KABUGU
FINDIK,CEVİZ,BADEM VS
YAPILIŞI:İlk başta yağda irmiğimizi pembe renk alıncaya kadar kavuruyoruz.Daha sonra içine ne koyacaksak fındık,badem,portakal kabugu,kuş üzümü vs.. hepsini koyup tekrar kavuruyoruz.Daha sonra sütümüzü ilave ediyoruz ve kaynarken şekerimizi koyuyoruz. dibini tutmasın diye sürekli karıştırıyoruz. Fokurdamaya başlayınca tencerenin kapağı kapaltıp demlenmeye bırakıyoruz.1-2 saat dinlendikten sonra helvamız servise hazırdır.
NOT:KAPAGI KAPATTIKTAN SONRA ARADA BİR KARIŞTIRIRSAK DAHA GÜZEL OLUR YAPIŞMASI ÖNLENİR. ARZUYA GÖRE DONDURMA VEYA ÇİKOLATALI SOSLA DA SERVİS EDİLEBİLİR.AFİYET OLSUN..
1KASE ŞEKER
YARIM SB SIVIYAG
1 Y.KAŞIGI TEREYAG
3SB SÜT
KUŞ ÜZÜMÜ
PORTAKAL KABUGU
FINDIK,CEVİZ,BADEM VS
YAPILIŞI:İlk başta yağda irmiğimizi pembe renk alıncaya kadar kavuruyoruz.Daha sonra içine ne koyacaksak fındık,badem,portakal kabugu,kuş üzümü vs.. hepsini koyup tekrar kavuruyoruz.Daha sonra sütümüzü ilave ediyoruz ve kaynarken şekerimizi koyuyoruz. dibini tutmasın diye sürekli karıştırıyoruz. Fokurdamaya başlayınca tencerenin kapağı kapaltıp demlenmeye bırakıyoruz.1-2 saat dinlendikten sonra helvamız servise hazırdır.
NOT:KAPAGI KAPATTIKTAN SONRA ARADA BİR KARIŞTIRIRSAK DAHA GÜZEL OLUR YAPIŞMASI ÖNLENİR. ARZUYA GÖRE DONDURMA VEYA ÇİKOLATALI SOSLA DA SERVİS EDİLEBİLİR.AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder