19 Mayıs 2010 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİM :D







MALZEMELER:



2 KİLO ÇİLEK



2 KİLO ŞEKER



1-2 LİMON TUZU



YAPILIŞI: Çilekleri ve şekeri tencerede bir gece bekletiyoruz . Çilekler sulanınca pişmeye hazır demektir . Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri alıyoruz. ve içine limon tuzumuzu atıyoruz. Reçelin istediğimiz kıvama geldigini ; bi tabaga alınan recelin soguduktan sonra koyulaştıgında anlıyoruz. Eger recel koyulaşıyorsa olmuş demektir. Sıcakken kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz. Tereyağ sürülmüş ekmekle afiyetle yiyoruz....AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder