lezzet yolculuguna başlıyorum . evet bu benim ilk deneyimim . inşallah başarılı olucam ve lezzetli denenmiş yemeklerimi sizlerle paylaşacagım ...
28 Mart 2010 Pazar
AĞLAYAN PASTA
MALZEMELER:
3YUMURTA
1SB TOZŞEKER
1SB SIVIYAG
1SB SÜT
1PAKET KABARTMATOZU
2,5 - 3SB UN
KAKAO
ÜZERİ İÇİN:
1PAKET KREMŞANTİ
1,5SB SÜT
ÇİKOLATALI SOS
HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI: 3yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Daha sonra şeker ,süt,sıvıyagı da ilave edip iyice köpürtüyoruz. En son unu ve ktozunu da ekleyip 180derecelik fırında 25dk pişiriyoruz. 1,5sb sütle kremşantiyi çırpıp soguması için dolapta bekletiyoruz . Bu sırada çikolatalı sosumuzu da yapıyoruz . Kekimiz piştikten sonra üzerine yarım sb süt döküyoruz. Soguduktan sonra kekin heryerini şantiye bulayıp çikolatalı sosu döküyoruz . Soguk olarak servis ediyoruz . Afiyet Olsun .....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder