lezzet yolculuguna başlıyorum . evet bu benim ilk deneyimim . inşallah başarılı olucam ve lezzetli denenmiş yemeklerimi sizlerle paylaşacagım ...
18 Mart 2010 Perşembe
Rondo Tatlısı
MALZEMELER :
1SB ILIK SÜT
1SB SIVIYAG
1PAKET YAŞMAYA
1PAKET KTOZU
1PAKET VANİLYA
ALDIGI KADAR UN
SÜSLEMEK İÇİN:KREMŞANTİ
ŞERBET :
4SB SU
5SB ŞEKER
LİMON
NOT:ŞERBETTE HAMURU DA ILIK OLCAK.
YAPILIŞI:TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIGINDA HAMURUMUZU ELDE EDİYORUZ. DAHA SONRA OKLAVA YARDIMIYLA HAMURU YUVARLAK Bİ BİÇİMDE AÇIYORUZ . ÇAY BARDAGIYLA İKİ ADET YUVARLAK ÇIKARDIKTAN SONRA YUVARLAGIN BİRİNİ ORTADAN KOLA KAPAGIYLA DELİP DİĞER HAMURUN ÜSTÜNE KOYUYORUZ. BU ŞEKİLDE TAMAMLADIKTAN SONRA FIRINDA HAMURLARIN ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ . ŞERBET ILIKKEN HAMURLARIN ÜSTÜNE DÖKÜYORUZ VE ŞERBETİ ÇEKİNCEDE KREMŞANTİYLE ORTALARINDAKİ BOŞLUKLARI DOLDURUP İSTEGE GÖRE SÜSLÜYORUZ ... afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder